Halloweenkul på höstlovet

Snart tas gatorna över av läskiga spöken, häxor, vampyrer och andra mörkrets varelser, det är dags för Halloween! Nedan följer en lista på event med halloween-tema som passar både stora och små.

Kolla in Halloween event i Uppsala med omnejd:

Spökvandring Salstaslott

Finns något spöke på Salsta? Det vi vet är att alla slott har sina spökhistorier. Så också Salsta, och i en särskilt utformad rundvandring får du istället för den ordinarie rundturens fakta om slottets historia ta del av sägner med övernaturliga inslag, och känna på slottets mystik när mörkret fallit. 120 kr för vuxna 60 kr för barn upp till 7 år.

Halloweendisco

Alla spök- & monsterdansare 2-12 år, kusligt välkomna på ett riktigt halloweendisco!
Det blir massor av dans, lek och kanske en och annan godis… Så hoppa i din läskigaste, coolaste, sötaste, finaste, monstrigaste outfit och ta med dig dina kompisar och spökdansa loss!

Självlysande Spökverkstad

Fyrisgårdens läger för barn 6-7 år. De blandar dans och skapande medan ni utforskar ljus i mörkret. Ni bygger spindelnät, ritar med ljus och dansar med allt möjligt självlysande. Fokus ligger på skapande och att ha roligt!

Bli vän med spökena!

Spökvandring i Vasaborgen, under spökvandringen vävs sanning och sägen samman till en fängslande berättelse om en av vår historias mest spännande epoker!

Mysigt och kusligt på höstlovet

Höstlovsaktiviteter på Skokloster. Det blir stämningsfullt, mysigt och ibland lite kusligt när slottet håller öppet med aktiviteter för hela familjen – spökvisningar, slottsvisningar, frågesport, butik och pyssel.

Jack-o-lantern

Amerikansk pumpapaj

 

Vill du läsa mer?
Amerikansk pumpapaj

Amerikansk pumpapaj

Paj med pumpa, eller pumpkin pie på engelska, serveras enligt amerikansk tradition runt Thanksgiving men har blivit mer och mer populär även till Halloween. Jättegod paj som till smaken påminner om pepparkaka.   Ingredienser  Receptet gäller för 10 bitar   ...

Jack-o-lantern

Jack-o-lantern

Traditionen bakom "Jack-o-lantern", som man kallar de pumpabaserade ljuslyktor man använder runt Halloween, kommer från en irländsk sägen om en smed vid namnet Jack som dömdes till att förbli en osalig ande på jorden efter att ha haft dispyter med djävulen, och blivit...

Kulturnatten 2022!

Kulturnatten 2022!

Den 10 september återvänder Kulturnatten till Uppsalas gator, torg och kulturlokaler för ännu en magisk kväll. Efter två år av digitalt firande återvänder Kulturnatten Uppsala i fysisk form, med en mängd olika aktiviteter. Upplev musik, spännande dansföreställningar,...

Lär dig om pingviner

Lär dig om pingviner

Pingviner (Spheniscidae) är den enda familjen inom ordningen pingvinfåglar Sphenisciformes och omfattar en grupp flygoförmögna havsfåglar. De förekommer nästan enbart på södra halvklotet och bara galapagospingvinen förekommer norr om ekvatorn. Pingvinerna är väl...

Pin It on Pinterest

Share This