Halloweenkul på höstlovet

Snart tas gatorna över av läskiga spöken, häxor, vampyrer och andra mörkrets varelser, det är dags för Halloween! Nedan följer en lista på event med halloween-tema som passar både stora och små.

Kolla in Halloween event i Uppsala med omnejd:

Spökvandring Salstaslott

Finns något spöke på Salsta? Det vi vet är att alla slott har sina spökhistorier. Så också Salsta, och i en särskilt utformad rundvandring får du istället för den ordinarie rundturens fakta om slottets historia ta del av sägner med övernaturliga inslag, och känna på slottets mystik när mörkret fallit. 120 kr för vuxna 60 kr för barn upp till 7 år.

Halloweendisco

Alla spök- & monsterdansare 2-12 år, kusligt välkomna på ett riktigt halloweendisco!
Det blir massor av dans, lek och kanske en och annan godis… Så hoppa i din läskigaste, coolaste, sötaste, finaste, monstrigaste outfit och ta med dig dina kompisar och spökdansa loss!

Självlysande Spökverkstad

Fyrisgårdens läger för barn 6-7 år. De blandar dans och skapande medan ni utforskar ljus i mörkret. Ni bygger spindelnät, ritar med ljus och dansar med allt möjligt självlysande. Fokus ligger på skapande och att ha roligt!

Bli vän med spökena!

Spökvandring i Vasaborgen, under spökvandringen vävs sanning och sägen samman till en fängslande berättelse om en av vår historias mest spännande epoker!

Mysigt och kusligt på höstlovet

Höstlovsaktiviteter på Skokloster. Det blir stämningsfullt, mysigt och ibland lite kusligt när slottet håller öppet med aktiviteter för hela familjen – spökvisningar, slottsvisningar, frågesport, butik och pyssel.

Jack-o-lantern

Amerikansk pumpapaj

 

Vill du läsa mer?
Från Kokslov till Sportlov

Från Kokslov till Sportlov

En resa genom historien om Vinterlovet Ursprunget till sportlovet går tillbaka till 1940 när Bränslekommissionen i Sverige införde det första kolslovet. Under andra världskriget var kol och koks, de bränslen som användes för att värma skolorna, kraftigt ransonerade....

Jullov i Uppsala

Jullov i Uppsala

Ni hittar många jullovsaktiviteter här på barniuppsala bland annat under kategorin Advent och jul Destination Uppsala har en guide för aktiviteter under jullovet och här finns en lista på vad som händer på fritidsgårdarna i Uppsala Foto: Gustav Dalesjö / Uppsala...

Fira mångkulturella matdagen med mat från hela världen!

Fira mångkulturella matdagen med mat från hela världen!

16 november är en dag där mat från hela världen hyllas och en möjlighet att lära sig mer om olika maträtter, deras ursprung och matkultur. Vad är mångkulturella matdagen och varför firar vi den? Det var Kultursmakarna som instiftade den mångkulturella matdagen den 16...

Höstens stora fest – Halloween

Höstens stora fest – Halloween

Nu när hösten kommer smygandes, löven ändrar färg, regnet strilar, blåsten ylar och mörkret gjort sin definitiva entré är det dags för höstens stora, läskiga fest - Halloween den 31/10. Om Halloweens rötter och tillkomst berättar här Eva Lindström. All hallows eve -...

Pin It on Pinterest

Share This