Boktips för barn

Det susar i säven. Kenneth Grahame, 1908 på svenska 1932. Illustrationer av

bl.a. Ernest H. Shepard och Arthur Rackham. Boken handlar om djur som lever i den miljön. Det är både en naturskildring och djur som för en dialog med varandra.

Musikbussen. Lennart Hellsing, 1948. Illustrationer av Stig Lindberg. Boken handlar om en familj som spelar olika instrument. De åker runt till olika ställen och uppträder.

 

Böckerna om Agaton Sax. Nils-Olof Franzén. 1955 – 1978.  Illustrationer av Åke Lewerth. Böckerna handlar om en privatdetektiv. De är skrivna på ett humoristiskt sätt. Man kan säga att det är lite spänning för de yngre läsarna.

 

Den vilda bebin. Barbro Lindgren. 1980 – 1985. Illustrationer av Eva Eriksson. En modern klassiker som några kanske har hört talas om.

 

Den långa flykten. Richard Adams. 1972 på svenska 1975. Illustrationer av Ilon Wikland. Den handlar om kaniner som försöker leva i fred med varandra, men faror hotar från olika håll. Passar nog bäst för de äldre barnen. Även vuxna kan ha glädje av den.

Den oändliga historien. Michael Ende. 1979 på svenska 1981. Illustrationer av Roswitha Quadflieg. Boken har filmats och filmen är verkligen sevärd och boken är en klassiker.

Vill du läsa mer?

Höga ambitioner går vilse i Rydmans ”horror vacui”

Ensamhet. Utsatthet. Drömmar. Hopp och sorg. Temat är klassiskt. Alla kan relatera. Stora som små. Uppsala stadsteater spänner bågen inför vinterns familjeföreställning. En vackert färgsprakande teateraffisch. Flickan med svavelstickorna för närmast tankarna till en...

Luciasånger

Luciasånger

Här har vi samlat några klassiska luciasånger till årets Luciafirande. På följande sida finns det många fler: https://www.xn--julsnger-d0a.se/luciasanger/ Vill man lyssna på sångerna kan man klicka på Youtube-länken under varje sångtext. Goder morgon i denna sal Goder...

Halloweenkul på höstlovet

Halloweenkul på höstlovet

Snart tas gatorna över av läskiga spöken, häxor, vampyrer och andra mörkrets varelser, det är dags för Halloween! Nedan följer en lista på event med halloween-tema som passar både stora och små. Kolla in Halloween event i Uppsala med omnejd: Spökvandring Salstaslott...

Amerikansk pumpapaj

Amerikansk pumpapaj

Paj med pumpa, eller pumpkin pie på engelska, serveras enligt amerikansk tradition runt Thanksgiving men har blivit mer och mer populär även till Halloween. Jättegod paj som till smaken påminner om pepparkaka.   Ingredienser  Receptet gäller för 10 bitar   ...

Pin It on Pinterest

Share This