Boktips för barn

Det susar i säven. Kenneth Grahame, 1908 på svenska 1932. Illustrationer av

bl.a. Ernest H. Shepard och Arthur Rackham. Boken handlar om djur som lever i den miljön. Det är både en naturskildring och djur som för en dialog med varandra.

Musikbussen. Lennart Hellsing, 1948. Illustrationer av Stig Lindberg. Boken handlar om en familj som spelar olika instrument. De åker runt till olika ställen och uppträder.

 

Böckerna om Agaton Sax. Nils-Olof Franzén. 1955 – 1978.  Illustrationer av Åke Lewerth. Böckerna handlar om en privatdetektiv. De är skrivna på ett humoristiskt sätt. Man kan säga att det är lite spänning för de yngre läsarna.

 

Den vilda bebin. Barbro Lindgren. 1980 – 1985. Illustrationer av Eva Eriksson. En modern klassiker som några kanske har hört talas om.

 

Den långa flykten. Richard Adams. 1972 på svenska 1975. Illustrationer av Ilon Wikland. Den handlar om kaniner som försöker leva i fred med varandra, men faror hotar från olika håll. Passar nog bäst för de äldre barnen. Även vuxna kan ha glädje av den.

Den oändliga historien. Michael Ende. 1979 på svenska 1981. Illustrationer av Roswitha Quadflieg. Boken har filmats och filmen är verkligen sevärd och boken är en klassiker.

Vill du läsa mer?
Fira mångkulturella matdagen med mat från hela världen!

Fira mångkulturella matdagen med mat från hela världen!

16 november är en dag där mat från hela världen hyllas och en möjlighet att lära sig mer om olika maträtter, deras ursprung och matkultur. Vad är mångkulturella matdagen och varför firar vi den? Det var Kultursmakarna som instiftade den mångkulturella matdagen den 16...

Höstens stora fest – Halloween

Höstens stora fest – Halloween

Nu när hösten kommer smygandes, löven ändrar färg, regnet strilar, blåsten ylar och mörkret gjort sin definitiva entré är det dags för höstens stora, läskiga fest - Halloween den 31/10. Om Halloweens rötter och tillkomst berättar här Eva Lindström. All hallows eve -...

Höstlovsaktiviteter 2023

Höstlovsaktiviteter 2023

Här hittar ni läger och aktiviteter för barn och ungdomar under höstlovet 2023: https://barniuppsala.se/tag/hostlov/ och https://barniuppsala.se/tag/hostlov/page/2/

Kulturnatten på Bror Hjorths hus

Kulturnatten på Bror Hjorths hus

Bild: Bror Hjorths hus Bror Hjorts hus har öppet kl. 12-20 på Kulturnatten. Fri entré men graffitiworkshopen med OLLIO kostar. Program kl. 12.30-13.00 Familjevisning: Vad gillade Bror Hjorth? Familjevisning av Bror Hjorths konst ca 20 min. Följs av skulpturverkstad...

Pin It on Pinterest

Share This