Boktips för barn

Det susar i säven. Kenneth Grahame, 1908 på svenska 1932. Illustrationer av

bl.a. Ernest H. Shepard och Arthur Rackham. Boken handlar om djur som lever i den miljön. Det är både en naturskildring och djur som för en dialog med varandra.

Musikbussen. Lennart Hellsing, 1948. Illustrationer av Stig Lindberg. Boken handlar om en familj som spelar olika instrument. De åker runt till olika ställen och uppträder.

 

Böckerna om Agaton Sax. Nils-Olof Franzén. 1955 – 1978.  Illustrationer av Åke Lewerth. Böckerna handlar om en privatdetektiv. De är skrivna på ett humoristiskt sätt. Man kan säga att det är lite spänning för de yngre läsarna.

 

Den vilda bebin. Barbro Lindgren. 1980 – 1985. Illustrationer av Eva Eriksson. En modern klassiker som några kanske har hört talas om.

 

Den långa flykten. Richard Adams. 1972 på svenska 1975. Illustrationer av Ilon Wikland. Den handlar om kaniner som försöker leva i fred med varandra, men faror hotar från olika håll. Passar nog bäst för de äldre barnen. Även vuxna kan ha glädje av den.

Den oändliga historien. Michael Ende. 1979 på svenska 1981. Illustrationer av Roswitha Quadflieg. Boken har filmats och filmen är verkligen sevärd och boken är en klassiker.

Vill du läsa mer?
Kulturnatten 2022!

Kulturnatten 2022!

Den 10 september återvänder Kulturnatten till Uppsalas gator, torg och kulturlokaler för ännu en magisk kväll. Efter två år av digitalt firande återvänder Kulturnatten Uppsala i fysisk form, med en mängd olika aktiviteter. Upplev musik, spännande dansföreställningar,...

Lär dig om pingviner

Lär dig om pingviner

Pingviner (Spheniscidae) är den enda familjen inom ordningen pingvinfåglar Sphenisciformes och omfattar en grupp flygoförmögna havsfåglar. De förekommer nästan enbart på södra halvklotet och bara galapagospingvinen förekommer norr om ekvatorn. Pingvinerna är väl...

Lär dig om Perserkatter

Lär dig om Perserkatter

Lär dig om perserkatter   Perser, eller perserkatt, är en långhårig katt med anor från både slanka, asiatiska långhårskatter och satta, europeiska korthårskatter. Dess korthåriga syskonras heter Exotic. Rasen karakteriseras av sin långa päls och korta, trubbiga,...

Fira fettisdagen med semlor

Fira fettisdagen med semlor

Den första mars i år inträffar fettisdagen, starkt associerad med Semlan, men har det alltid varit så? Var kommer Semlan ifrån och vad är egentligen fettisdagen? Det är frågor som besvaras i denna artikel. I slutet följer även ett recept på topppengoda semlor!...

Pin It on Pinterest

Share This