Att laga varm choklad från grunden är lättare än du kanske tror och det behövs bara tre ingredienser. För ett laktosfritt eller veganskt alternativ kan du byta ut mjölken till laktosfri mjölk, soja- eller havremjölk.
Varm choklad grundrecept (2 portioner)
4 dl Mjölk
4 tsk kakao
4 tsk strösocker
Så här gör du: Värm mjölken i en kastrull. Tillsätt kakao och socker, vispa noga. Häll upp i två koppar.
Varm choklad är jätteenkel att piffa till med både godis och kryddor. Här kommer några tips på tillsatser och tillbehör du kan testa:
- Grädde – Tillsätt en klick grädde på toppen i muggen. För att lyxa till det lite extra så kan du ringla lite chokladsås ovanpå och eller strö över lite strössel.
- Vaniljsmak – Tillsätt 2 msk vaniljsocker i kastrullen.
- Kanel – Strö en nypa kanel på toppen i muggen eller använd en hel kanelstång att röra med i muggen.
- Minimarshmallows – Strö ovanpå grädden i muggen eller direkt på chokladen.
- Kardemumma – Strö en liten nypa kardemumma på chokladen i muggen.
- Florsocker – Pudra lite florsocker ovanpå chokladen i muggen.
- Daim – Krossa Daim eller använd Daimkulor. Rör ner i muggen med varm choklad.
- Nutella – Skopa upp en matsked Nutella och rör ner i muggen med varm choklad.
- Pepparkaka – Toppa med lite krossad pepparkaka på toppen i muggen.
- Mintchoklad – Lägg en After Eight i botten på muggen och häll den varma chokladen över.
- Polkagris – Sätt en polkagrisstång i muggen med choklad. Både dekorativt och ger mintsmak.
- Kaffe – Tillsätt en matsked starkt kaffe i kastrullen.
- Pepparkakskrydda – Rör ner en ½ tsk pepparkakskrydda i kastrullen med chokladmjölk