Uppskattad musikverksamhet för barn och unga

Foto: Föreningen CHANGES

CHANGES är en Uppsalaförening som har musikalverksamhet för barn och ungdom. Barn i Uppsala har intervjuat grundaren, kursledaren och sångerskan Claudia Unda. Årets sommarläger är fulla, förutom de för funktionsvariationer där det finns platser kvar. Det går även bra att anmäla sig till höstens kurser.

– Den ideella kulturföreningen CHANGES grundades 2010 och jobbade till en början för att barn och unga i Stenhagen skulle intressera sig för musik, sång, dans och teater, berättar Claudia.

De samarbetade då med ABF (Arbetarnas bildningsförbund). Idag ges musikalkurser- och läger på flera håll i Uppsala, i samarbete med Uppsala kommun. Det är Claudia som är navet i föreningen och olika personer rekryteras som gästlärare för olika projekt.

Musikalverksamheten vänder sig i dagsläget till barn och ungdomar i ca 5–15 års ålder. Planen är dock att utvidga detta till att omfatta 16–20-åringar. I sommar är det flera dagläger och till hösten börjar terminskurser.

De vanliga sommarlägren är tyvärr fulla i år men till höstens kurser finns det platser kvar. En ny sak är att CHANGES i sommar ska hålla läger för barn med funktionsvariationer och där finns det fortfarande platser kvar! Man måste då kunna klara sig utan assistent.

Vissa läger och kurser är gratis och andra kostar. Det finns en hög efterfrågan och då behöver man ta betalt för att kunna hålla fler kurser och läger, beroende på hur den ekonomiska stöttningen ser ut.

På lägren och kurserna utgår ledare och deltagare från individerna i gruppen; alla får växa och utvecklas utifrån sina förutsättningar. Alla får synas och alla får plats.

–  Barn som är blyga kan öppna upp sig och bli mer delaktiga under lägret eller kursens gång. Det har varit väldigt positiv respons från både deltagare och föräldrar och många barn och unga återkommer till läger och kurser, säger Claudia.

Gå in på föreningen CHANGES hemsida här https://foreningen-changes.webnode.se/ eller håll utkik på Barn i Uppsalas hemsida för kurser och läger!

Vill du läsa mer?
Från Kokslov till Sportlov

Från Kokslov till Sportlov

En resa genom historien om Vinterlovet Ursprunget till sportlovet går tillbaka till 1940 när Bränslekommissionen i Sverige införde det första kolslovet. Under andra världskriget var kol och koks, de bränslen som användes för att värma skolorna, kraftigt ransonerade....

Jullov i Uppsala

Jullov i Uppsala

Ni hittar många jullovsaktiviteter här på barniuppsala bland annat under kategorin Advent och jul Destination Uppsala har en guide för aktiviteter under jullovet och här finns en lista på vad som händer på fritidsgårdarna i Uppsala Foto: Gustav Dalesjö / Uppsala...

Fira mångkulturella matdagen med mat från hela världen!

Fira mångkulturella matdagen med mat från hela världen!

16 november är en dag där mat från hela världen hyllas och en möjlighet att lära sig mer om olika maträtter, deras ursprung och matkultur. Vad är mångkulturella matdagen och varför firar vi den? Det var Kultursmakarna som instiftade den mångkulturella matdagen den 16...

Höstens stora fest – Halloween

Höstens stora fest – Halloween

Nu när hösten kommer smygandes, löven ändrar färg, regnet strilar, blåsten ylar och mörkret gjort sin definitiva entré är det dags för höstens stora, läskiga fest - Halloween den 31/10. Om Halloweens rötter och tillkomst berättar här Eva Lindström. All hallows eve -...

Pin It on Pinterest

Share This