Sommar med Ungdomens Hus

En sommar full av aktiviteter! 19 juni-17 augusti.

Upplev bad, grillning, filmvisning och mycket mer tillsammans! Dessa sommaraktiviteter är ett samarbete mellan Bilda och Ungdomens Hus. De riktar sig främst till dig som är mellan 13 och 17 år. Om du är lite äldre kommer du få ta lite mer ansvar, och det kan gå bra att ta med sig ett yngre syskon eller en kompis.

Huvudledare är Laura Rashid och kan kontaktas direkt på Laura.rashid@bilda.nu, telefonnummer: 076-319 74 80.
Då gruppen kan bli lite stor ibland så kommer det också vara med en extra ledare vid de flesta utflykter.

Tillstånd

Det planeras att göra en hel del utflykter. För dessa behöver ungdomar under 15 år föräldrars tillåtelse för att få följa med.

Ungdomar över 15 år ansvarar själva för att ha hört med sina föräldrar om tillåtelse.

Deltagare under 15 år behöver ha med sig en handskriven lapp med målsmans namn, telefonnummer och signatur till varje utflykt.

 

Anmälan

Det kostar 100 kronor att få vara med på sommarens aktiviteter. När du anmäler dig skickas det ett inbetalningskort till den angivna mejladressen. En betalning gäller för samtliga aktiviteter, oavsett om du vill vara med på en eller alla. Du behöver alltså bara betala en gång. Anmäl dig via anmälningsformulärethär.

Har du och din familj inte möjlighet att betala men vill vara med ändå, kontakta Laura så ordnar ni en lösning!

Många av aktiviteterna har ett begränsat antal deltagare, till dessa behöver ni anmäla er specifikt. Anmälan till aktiviteterna görs via ett formulär som skickas ut till er via mejl efter anmälan. Annars behövs anmälan mest för att kunna planera fika, biljetter och resor.

 

Aktiviteter

 

Juni månad:

Harry Potter-maraton

Torsdag 1/6, torsdag 8/6, måndag 12/6, torsdag 15/6, måndag 19/6, onsdag 21/6, tisdag 27/6, fredag 30/6

Utspridda över en månad visas alla Harry Potter-filmerna. Detta kommer visas på Ungdomens Hus, i spelrummet och det bjuds på chips och läsk. Kom gärna med dina kompisar och njut av en av tidernas bästa filmserie. Alla filmer visas klockan 18:30.

 

Grillning & skattjakt

Fredag den 16:e juni

Stadsvandring genom vackra Uppsala med frågor, gåtor och utmaningar. Vinst delas ut till flest rätt. Dagen avslutas med grillning. Platsen ni ska grilla på är sista frågan i skattjakten. Ta gärna med egna grilltillbehör om du önskar grilla annat än det som erbjuds. Det bjuds på vegetariskt. För allergiker: Kontakta arrangören så löser ni något – alternativt ta med själv.

Ni träffas klockan 13 på Ungdomens Hus. Grill vid 15. Hör av dig för att få instruktioner om var, om du vill gå bara på grillningen. Anmälan krävs.

 

Ångtåg till Fjällnora

Söndag 21 juni. Tider ej bestämda ännu.

Häng med på badutflykt till Fjällnora med Lennakatten. Ni möts på Uppsala centralstation vid Lennakatten. Ungdomens Hus bjuder på biljetterna. Det går bra att åka tillbaka tidigare om man vill, men gruppen kommer tillbaka med Lennakatten. Ta med badkläder om du vill, och eget fika. Anmälan krävs.

 

Bad på Fyrishov

Torsdag 29 juni klockan 13

Häng med och bada på Fyrishov. Inträde ingår, men fika står man för själv. Ni möts utanför Fyrishov klockan 13, vid ingången mot bussarna. Anmälan krävs.

 

Juli månad:

Jordgubbsplockning

Onsdag 5 juli klockan 13

Cykla tillsammans till Ulva Kvarn, för att plocka så många jordgubbar du får plats med i din hink. Inträde ingår, men ta gärna med egen fika, alternativt köpa fika själv vid kvarnen. Ni avslutar dagen tillsammans. Om du inte har cykel så går det bra att möta upp med buss vid Ulva. Ni träffas klockan 13 vid Ungdomens Hus. Anmälan krävs.

 

Lasergame

Onsdag 12 juli klockan 15

Inträde ingår. För de som önskar ta med fika eller annat så fikar ni under pauserna. Ni möts vid Ungdomens Hus, klockan 15. Anmälan krävs.

 

Cykla till Gamla Uppsala

Onsdag 19 juli

Gemensam utflykt till Gamla Uppsala, där det finns mycket fint att se och upptäcka. Ta en skön promenad och ta din fika vid vattnet. Ni badar och fikar vid Storvad om det är fint väder. Ta med egen fika. Hyr gärna en cykel över dagen om du inte har, eller ta bussen så möts ni där. Ni möts vid Ungdomens hus klockan 14. Ungefär sluttid kl. 18 men det går bra att åka hem tidigare. Anmälan krävs.

 

Aktivitetsdag

Onsdag 26 juli klockan 14

En dag utan fasta planer. Man får göra det man önskar: spela kubb, spela brädspel, måla tavlor på duk, läsa sin bok, lyssna på musik eller göra den där läxan som du måste göra under sommarlovet men som du skjutit på. Under denna dag har ni bara kul och fikar gott. Det bjuds på enkel fika. Ta gärna med eget om du önskar annat. Välkommen till Ungdomens hus H från klockan 14.

 

Augusti månad:

I augusti planeras att upprepa en del av de mest lyckade aktiviteterna från sommaren. Ni som är deltagare får själva bestämma vad ni ska hitta på. Ni spikar dagar och aktiviteter tillsammans under juli.

Vill du läsa mer?
Gratisbad i Uppsala

Gratisbad i Uppsala

Vi vill tipsa om alla gratisbad i Uppsala Det finns en uppsjö av lokala bad i länet! På Gratis i Uppsala listar vi de flesta. Från Enköping till Norrtälje, de flesta har något för alla och är lätta att ta sig till och från. På gratis i Uppsala listas – inte ALLA – men...

Från Kokslov till Sportlov

Från Kokslov till Sportlov

En resa genom historien om Vinterlovet Ursprunget till sportlovet går tillbaka till 1940 när Bränslekommissionen i Sverige införde det första kolslovet. Under andra världskriget var kol och koks, de bränslen som användes för att värma skolorna, kraftigt ransonerade....

Jullov i Uppsala

Jullov i Uppsala

Ni hittar många jullovsaktiviteter här på barniuppsala bland annat under kategorin Advent och jul Destination Uppsala har en guide för aktiviteter under jullovet och här finns en lista på vad som händer på fritidsgårdarna i Uppsala Foto: Gustav Dalesjö / Uppsala...

Fira mångkulturella matdagen med mat från hela världen!

Fira mångkulturella matdagen med mat från hela världen!

16 november är en dag där mat från hela världen hyllas och en möjlighet att lära sig mer om olika maträtter, deras ursprung och matkultur. Vad är mångkulturella matdagen och varför firar vi den? Det var Kultursmakarna som instiftade den mångkulturella matdagen den 16...

Pin It on Pinterest

Share This