BadkartanOm badetBadförhållandenHitta hitLänkarFler bad i kommunenKommentera

NaturbadPepparkaksudden

Pepparkaksudden är ett naturbad beläget i ett trivsamt villa- och radhusområde vid sjön Valloxen i Knivsta. Badet bjuder på en brygga med badstege att bada ifrån och att sola på.

Badet finns i början av strandpromenaden och är öppet för allmänheten.

Parkering finns vid badet.

Namnet Pepparkaksudden

Lokalt så sägs det att namnet ”Pepparkaksudden” kom från de ”fina” Stockholmsdamerna, som hade sina sommarstugor kring sjön Valloxen. Ovilliga att ta ordet koskit i sina ”förnäma” munnar så kallade de det som korna släpper ifrån sig för ”pepparkakor” istället.

Idag kallas platsen kort och gott för ”Pepparn”. Här arrangerar Knivsta Optimist och Jolleklubb seglarskolor, läger och kappseglingar. Friluftsfrämjandet Knivsta har kajaker, kanadensare med mera som hyrs ut till medlemmar och till allmänheten. Bokar gör du i god tid före hos någon av främjandets ledare » Friluftsfrämjandet Knivsta.

Fakta om badplatsen

Typ av bad: NaturbadToalett: ➖Brygga: ✅Badstege: ✅Omklädningsrum: ❌Parkeringsplats: ✅Bänkar: ➖Lekplats: ❌Grillplats: ➖Kiosk/kafé: ❌EU-bad: ❌Övrigt: Kajaker och kanadensare finns att förhandsboka.

Tillgänglighet

♿️ Handikapptoalett: ➖♿️ Rullstolsramp ut i vattnet: ❌♿️ Parkeringsplats: ➖♿️ Ledarhund får medtas: ➖♿️ Övrigt: ➖

✅= Ja    ❌= Nej    ➖= Framgår ej

Faktadelen om baden använder emoji. Våra emojis är försedda med en titel för dig som använder skärmläsare och med en etikett för dig som har svårt att urskilja emojis. För muspekaren över emojin för att se dess etikett eller peka på emojin om du använder touchskärm.

– Badförhållanden –

Väderprognos, kvalitet på vatten och badtemperatur för Pepparkaksudden finns tyvärr inte tillgängligt.

– Hitta hit –

Med bil:

Med buss: –

– Länkar –

Besök gärna länkarna nedan (externa länkar öppnas i ett nytt fönster/flik).← Tillbaka till Badkartans förstasida | UL.se | Visit Knivsta | Friluftsfrämjandet Knivsta

Information från Visit Knivstas hemsida och Friluftsfrämjandets hemsida. Foto: Visit KnivstaDenna sida uppdaterades senast: 2019-08-07

Vad tycker du om Pepparkaksudden?

Berätta för andra vad du tycker om detta bad med en kommentar nedan!

Obs! Alla kommentarer modereras och det kan ta lite tid innan just din kommentar finns synlig på sidan. BadkartanOm badetBadförhållandenHitta hitLänkarFler bad i kommunenKommentera

– Fler bad i Knivsta Kommun –

Kungshamn Morga » Knivsta Kommun

Kungshamn Morga » Knivsta Kommun

Pepparkaksudden » Knivsta Kommun

Pepparkaksudden » Knivsta Kommun

Edabadet » Knivsta Kommun

Edabadet » Knivsta Kommun

Särstabadet » Knivsta Kommun

Särstabadet » Knivsta Kommun

Brunnbybadet » Knivsta Kommun

Brunnbybadet » Knivsta Kommun

Trimsjön » Knivsta Kommun

Trimsjön » Knivsta Kommun

 

Pin It on Pinterest

Share This