Home Events - Barn i Uppsala Under ytan i Dalkarlskärret

Under ytan i Dalkarlskärret

Tid: 27 april 09.30-12.00

Plats: Dalkarlskärret  i Hammarskog

Anmälan: Drop-in, ingen anmälan krävs

Kostnad: Gratis. Platsen är delvis tillgänglig för rullstol och barnvagn. Handikappanpassat utedass finns vid parkeringen.

För vem: Alla är välkomna!

Med cykel: Cykla längs Vårdsätravägen söderut från Uppsala stad och ta av åt höger (västerut) vid Lurbo bro. Följ sedan landsvägen och tag vänster mot Uppsala Näs kyrka. Efter att du passerat kyrkan tar du höger (söderut) mot Vreta och håller sedan höger mot Hammarskog, så passerar du Dalkarlskärret efter ca 1 km.

Med buss: Regionsbuss 107. Närmaste busshållplats heter Vreta västra. Härifrån är det cirka 1 kilometers promenad fram till Dalkarlskärret. Följ först Vretavägen norrut och sväng därefter vänster där det står skyltat mot Hammarskog.

Det här är en aktivitet som verkligen passar alla åldrar. För vem blir inte fascinerad av allt i liv man kan hitta i ett kärr!? Så här års sjuder det av aktivitet i Dalkarlskärret, inte minst under ytan. Naturskolan har med håvar, luppar, kärl och artbeskrivningar, så att vi kan närstudera en del av allt som finns nere i vattnet. Naturskolans biolog Frida Sjösten finns med och kan berätta om det vi hittar. När vi hunnit titta på de kryp vi fångat, släpper vi förstås tillbaka dem i vattnet igen.

Se till att ha stövlar eller dylikt på fötterna. Och ha gärna ett ombyte med, om entusiasmen får dig att ta ett steg för långt ut i vattnet…

Vid Dalkarlskärret finns ett par fina grillplatser samt vedförråd, så varför inte avsluta utflykten med en grillad korv eller två?

Datum

2024 apr 27

Tid

09:30 - 12:00

Mer information

Läs mer

Etiketter

Hela familjen

Platser

Hammarskog

Pin It on Pinterest

Share This