Trägnagarna

Välkommen till Fyrisgårdens slöjdverkstad, där barnen får tälja, borra, tova, sy och spika. Här lär man sig att komma med idéer, våga misslyckas, försöka igen och utvecklar förmågan att uppfinna, skapa och erövra kunskap!

De populära trägnagarna startade redan 1942 och samlar barn mellan 8 och 15 år.

Du slöjdar i det material du vill: trä, metall, textil, papper, cykelslang eller chipspåsar: Utgångspunkten är från deltagarnas önskemål och man lär sig massor. När man kan slöjda är ingenting omöjligt!

Det finns fyra grupper för barn och unga i olika åldrar. Grupperna möts en gång i veckan.

Kursfakta 

Start: v. 36

Antal tillfällen: 12 tillfällen

Dag och tid:

Tisdagar 15.15-16:15 (ca 10-15 år)

Tisdagar 16:30-17:30 (ca 10-15 år)

Torsdagar kl 15.00-16:00 (ca 8-9 år, även något äldre som 10-12 kan fungera)

Torsdagar kl 16.30-17:30 (ca 8-9 år)

Avgift: 900 kr plus medlemsavgift inklusive olycksfallsförsäkring, 150 kr för familjemedlemskap (gäller kalenderår). Läs mer om medlemskap.

Övrigt: Ta med inneskor. Vid första tillfället träffas ni nere i entrén. Vänligen respektera att inga föräldrar får plats i snickeriet.

Lokal: Fyrisgården.

Anmälan

Kontakta Fyrisgården på tel. 018-23 87 44 eller e-post exp@fyrisgarden.se eller anmäl dig i formuläret på webbsidan. Anmälan är bindande och om ni vill avsäga er platsen meddela gärna detta till Fyrisgården så snart som möjligt men senast 7 dagar innan kursstart. Om grupperna är fulla kommer du att ställas i kö till aktiviteten och bli kontaktad så fort en plats blir tillgänglig under terminen. Anmälningen gäller terminsvis så för att behålla din plats på kö eller i grupp behöver du anmäla dig igen (med undantag för höstterminen). Tänk på att använda en mejl som fungerar då du kommer bli kontaktad där. Läs mer om Fyrisgårdens kursvillkor här.

Behov av extra stöd?

Kontakta Fyrisgården på kajsa.sjolen@fyrisgarden.se efter du gjort anmälan för att informera dem så att de kan möta barnets behov på rätt sätt. För denna aktivitet är det en ledare på ca 5 barn. Om du behöver hjälp till och från tillfället eller under dagen, så tar du med dig en ledsagare eller någon närstående. Är du osäker så går det ju såklart att prata med Fyrisgården. Det finns också en liten grupp för trägnagarna som är en slöjdgrupp för barn i behov av extra stöd.

 

Datum

2023 okt 12
Expired!

Mer information

Läs mer

Etiketter

Barn

Platser

Fyrisgården
Svartbäcksgatan 58, 753 33 Uppsala
Opening Hour
Varje vardag, från 14:30
Webbplats
https://www.fyrisgarden.se/

Arrangör

Fyrisgården
Telefon
018-23 87 44
E-post
exp@fyrisgarden.se
Webbplats
https://fyrisgarden.se/

Pin It on Pinterest

Share This