Home Events - Barn i Uppsala Spår i landskapet | Billuddens naturreservat | Biotopia
Spår i landskapet

Spår i landskapet | Billuddens naturreservat | Biotopia

Landskapet berättar! Följ med på sommarutflykt till Billudden där ni tillsammans tittar på spår i landskapet som berättar om platsens historia.

Genom Uppsala sträcker sig en högrest rullstensås. Åsen fortsätter genom hela Uppland och längst i norr dyker den ner i havet. Här ligger naturreservatet Billudden på en långsträckt udde. Ni upptäcker tillsammans spåren av inlandsisen och letar fossil längs med stenstranden. Ni går en kortare vandring där naturguide Emelie Runfeldt från Upplandsstiftelsen berättar om Billuddens geologi, inlandsisen och om spåren i landskapet. Längs naturvandringen uppmärksammar ni även växter och djur på Billudden.

Naturvandringen startar vid Billhamn och följer leden Vattenstigen (ca 1,8 km). Samlingsplats för naturvandringen är Billhamn och hit tar man sig på egen hand från entrén till naturreservatet Billudden. Sträckan är 3 km enkel väg och följer en grusväg. Om man har möjlighet att ta med sig cykel så går det väldigt bra att cykla fram till Billhamn.

Naturvandringen sker vid 3 tillfällen med start kl 10, 12 och 14. Föranmälan till biotopia@uppsala.se eller 018-727 6370. Kontakta de gärna om du vill ha mer information om platsen eller om naturvandringen.

De vill även tipsa om att kombinera sommarutflykten med övernattning vid närliggande campingplats. Då kan ni laga middag över en lägereld ute på udden för att sedan i den ljusa sommarkvällen följa stenstranden tillbaka och krypa in i ert tält. För den vågade finns också utmaningen att sova under bar himmel ute på udden!

Utflykten genomförs med medel från Friluftslivets år och är en del i ett program på flera utflykter i Uppland.

Info angående Covid-19

Aktiviteterna är utomhus vilket minskar risk för smittspridning. Ni hjälps åt att hålla avstånd.

Deltagarantalet är begränsat och föranmälan krävs.
Du är välkommen att anmäla intresse till utflykterna genom att maila: biotopia@uppsala.se

Ange vilken utflykt det gäller och antal personer så får du ett svarsmail som bekräftar din anmälan om det fortfarande finns plats. Anmälan från 1/6 2021.

Datum: Onsdag 28 juli 2021
Tid: 10:00-15:00
Plats: Billuddens naturreservat
Samling: Samlingsplats för naturvandringen är Billhamn och hit tar man sig på egen hand från entrén till naturreservatet Billudden
Ålder: Ej angivet
Anmälan: biotopia@uppsala.se
Arrangör: Biotopia


Besök gärna länkarna nedan (externa länkar öppnas i ett nytt fönster/flik).
Biotopia | Kommande event inom Natur | Kommande utomhusaktiviteter

Foto: Uriel Mont

Datum

2021 jul 28
Expired!

Tid

10:00 - 15:00

Mer information

Läs mer

Platser

Billuddens naturreservat
814 93 Skutskär
Kategori

Arrangör

Biotopia
Telefon
018-727 63 70
E-post
biotopia@uppsala.se
Webbplats
https://biotopia.nu/

Pin It on Pinterest

Share This