Skogsknopp/knytte

“Välkommen till Skogknopp och knytte ht-22 i Knivsta! Här får de minsta barnen upptäcka naturen tillsammans med en nyfiken vuxen. Denna termin träffas vi samtidigt i en gemensam grupp för knoppar (1-2 år) och knytten (3-4 år). Vi kommer att dela gruppen vid behov för att anpassa aktiviteterna till barnens förmåga.

Vi kommer ut i alla väder under avslappnade former och upptäcker en ny värld i närområdet. Vi sjunger, leker och fikar. Barnen får uppleva naturen med alla sinnen och hela kroppen, samt efter egen förmåga träna motoriken och stärka musklerna i den mest fantastiska platsen för barns utveckling: naturen. Naturen stimulerar alla sinnen och väcker barns naturliga nyfikenhet!

Vi ses på lördagar klockan 14.00 och går tillsammans ett par hundra meter till vår fasta fikaplats i naturen. Väl framme har vi en gemensam aktivitet och sedan finns tid att äta medtaget fika och leka lite fritt innan vi går tillbaka hemåt. Vi avslutar ungefär klockan 15.45

OBS! Datumen är preliminära och mindre justeringar kan komma.

Att ta med:

Något att sitta på (tidning i plastpåse eller sittunderlag)

Mellanmål

Gärna ombyte (om olyckan är framme)

Klädsel efter väder (se nedan)

Utrustning

Barnen behöver vara varma och torra när de ska upptäcka naturen. Skor som sitter bra på fötterna och skyddar tår mot kottar och barr samt ett vattentätt yttre lager kommer man långt med. Här kan du läsa mer om hur du klär ditt barn (https://www.friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/kunskap–guider/skogsmulle-och-skogens-varld/kla-barnen-ratt/). Om barnet vill kan det gärna ha en ryggsäck med bröstrem som de kan lägga sin matsäck, vattenflaska och sittunderlag i. Att bära sin egen matsäck blir så småningom en viktig del i Skogsmulle och skogens värld, när barnen blir lite större.

Vem får deltaga?

Till denna grupp anmäler du ditt barn om det är 3 eller 4 år gammalt (född 2018 eller 2019). Den medföljande vuxne är alltid ansvarig för barnet.

Medlemskap och betalning

Det är barnet som måste vara medlem i Friluftsfrämjandet (110 kr per barn och år). Medlemskap tecknas här (https://www.friluftsframjandet.se/link/82fb337e5eef4f439f9ca7fd317361f4.aspx). Den vuxne behöver ej vara medlem för att deltaga, men Friluftsfrämjandet erbjuder förmånliga familjemedlemskap och friluftsfrämjandet anordnar aktiviteter för alla i familjen! Anmälan görs sedan här på webben. Betalning för själva äventyret (100 kr) görs vid första träffen helst med Swish.”

Datum

2022 nov 05
Expired!

Tid

14:00 - 15:45

Mer information

Läs mer

Etiketter

Barn,
Hela familjen
Kategori

Pin It on Pinterest

Share This