Home Events - Barn i Uppsala Relationsbaserad Hästträning – Hästens känslor och signaler med Anne Dirksen

Relationsbaserad Hästträning – Hästens känslor och signaler med Anne Dirksen

Med stor entusiasm undervisar Anne Dirksen i en lite annorlunda träningsmetod: Relationsbaserad Hästträning. Här jobbar vi med belöningar som motivation, istället för tryck och eftergift. I denna föreläsning kommer Anne att ge dig en gedigen förståelse för hästens kroppsspråk, känslosystem och signaler.

I över 15 år har Anne undervisat hästägare över hela landet och hjälpt dem med allt från lastträning, inridning, frihetsdressyr, problemlösning till relationsbyggande övningar och avslappnade uteritter.

HÄSTENS KÄNSLOR OCH SIGNALER
Vi tittar i detalj på hästens signaler så vi lättare kan läsa av hästen och förstå hur den känner, mår och vad den tycker.

För att vi ska kunna bygga en värdefull ömsesidig relation så behöver vi få en tvåvägs kommunikation, vi behöver kunna ta till oss hästens feedback. Detta är viktigt därför att det påverkar allt vi gör tillsammans med hästen – allt från hästens välmående till träningsresultat.

Många problem kan förebyggas och lösas när vi fokuserar på att kommunicera bättre, snarare än att fokusera på lydighet. Att förstå hästens kommunikation är helt avgörande för detta och något som oftast inte sker naturligt, utan det är något vi behöver lära oss. Detta är en föreläsning lämplig för alla hästägare, oavsett förkunskaper.

Under denna 2 timmars föreläsning kommer Anne att gå igenom detta både i teorin såväl som visa praktiska exempel på hur det kan se ut när hon tränar sina hästar. Anne kommer också att visa övningar som man sedan kan göra själv med sin egen häst.

Sista halvtimmen är avsatt för att gå igenom de frågor som inkommit under föreläsningens gång.

ÖVRIG INFORMATION
Föreläsningen genomförs digitalt via Zoom, och era kameror samt mikrofoner kommer vara avstängda. Frågor ställs skriftligt i chatten, och besvaras i slutet av föreläsningen i mån av tid.

Anmälan görs via denna sida.

Anslutningslänk till föreläsningen mailas ut senast 24 timmar innan föreläsningen, till alla som anmäler sig.

Arrangör är Studiefrämjandet Västerbotten tillsammans med Anne Dirksen.

Datum

2023 feb 08
Expired!

Tid

18:30 - 20:30

Kostnad

100kr

Mer information

Läs mer

Etiketter

Ungdom

Platser

Online

Pin It on Pinterest

Share This