Home Events - Barn i Uppsala Programmeringskurs för ungdomar

Programmeringskurs för ungdomar

Är du mellan 8 och 18 år? Vill du lära dig programmering? SE HIT, då är detta något för dig!
Kostnad per elev för hela perioden:
400 kr för Uppsala Makerspace medlemmar
600 kr för andra
Ålder: 8-18 år
Krav: en bärbar dator med WiFi
Dag: Varje lördag, utom på röda dagar & sommarlov.
Ni måste inte närvara från första tillfället, utan kan börja när som helst. Föranmälan krävs inte, men om du vet att du kommer är det trevligt om du hör av dig till Richel: richel@richelbilderbeek.nl
Att berätta för datorn vad den ska göra är kärnan inom programmering. Vill du också kunna göra det? Varje vecka kan du besöka oss och lära dig att göra något coolt (datorspel!) på datorn.
Först arbetar du dig igenom våra häften för att lära dig grunderna. Efter ditt första diplom får du ansluta dig till ett programmeringslag. Och efter det, kanske du kommer att leda ditt eget lag!
Ingen förkunskaper krävs.
Det viktigaste i kursen är att lära sig programmera tillsammans. Du börjar alltid med programmeringsspråket Processing. Därefter, när du är i ett lag, kan ni välja ert eget programmeringsspråk.

Datum

2022 dec 17
Expired!

Tid

10:00 - 12:00

Mer information

Läs mer

Platser

Uppsala Makerspace
Ekeby Bruk 6M, 752 63 Uppsala
Opening Hour
Varje dag.
Webbplats
https://www.uppsalamakerspace.se/

Arrangör

Uppsala Makerspace
E-post
kansliet@uppsalamakerspace.se
Webbplats
https://www.uppsalamakerspace.se/

Uppsala Makerspace är en ideell förening som vill ge dem som är intresserade av skapande en plats och gemenskap att mötas, inspireras och hjälpa varandra i den kreativa processen. Vi välkomnar skapande i alla former av material, med eller utan hjälp av maskiner ellerverktyg, och med olika syften – må det vara nytta, innovation, lärande eller konst. Här kan du 3D-printa, löda, arbeta med textilarbeten, och snickra i trä- och metallverkstaden.

Pin It on Pinterest

Share This