Home Events Poledance 15+ år – Intensivkurs | Uppsala danscenter Vaksala
Poledance

Poledance 15+ år – Intensivkurs | Uppsala danscenter Vaksala

Poledance är en mycket vacker sport som kombinerar dans, akrobatik och styrka på hög nivå. Många likheter kan hittas mellan poledance och den akrobatiska cirkuskonsten chinese pole samt den indiska sporten mallakhamb. Som tränings- och motionsform har poledance växt explosionsartat de senaste åren, och expanderar fortfarande i hela världen. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av vare sig dans eller gymnastik för att börja träna poledance. Utifrån din egen förmåga kommer du att utveckla styrka i hela kroppen och förbättra din smidighet samt kroppskontroll. Innan du vet ordet av gör du saker du aldrig trodde var möjligt med din kropp.

Poledance rekommenderas inte till gravida då magmuskulaturen används mycket under träningen. Om du har problem/skador i axlar och handleder bör du kontakta din läkare innan du anmäler dig till en kurs. Ta gärna med en egen liten handduk att torka av svettiga händer med. Ta också av smycken som ringar, armband, klockor och halsband då dessa kan skada både dig och stången. Kom i tid till lektionen. Uppvärmningen är en mycket viktig del i träningen för att undvika skador. Deras åldersgräns har inget att göra med att det på något sätt är en ”barnförbjuden” träningsform. Men då många trick och snurra kräver att man har tränat upp en del styrka och teknik har de valt att sätta en åldersgräns på 15 år. Ni tränar barfota och du bör ha på dig hotpants och en sporttopp under dina vanliga träningskläder. Hudkontakten krävs för att kunna utföra de trick ni ska lära er.

OBS! INSTENSIVKURS TVÅ GÅNGER I VECKAN, MÅNDAG OCH ONSDAG.

Datum: Måndagar och onsdagar 31/5, 2/6, 7/6, 9/6, 14/6, 16/6, 21/6, 23/6 2021
Tid: 18:00-19:10 alla dagar
Plats: Studio 1, UDC Vaksalagatan 12, 753 20 Uppsala
Ålder: 15+ år
Pris: 1590 kr
Nivå: Nybörjare
Anmälan: Anmälan sker på dans.se
Medlemskap: Ingår
Ledare: Thyra B
Tillfällen: 4
Arrangör: Uppsala Danscenter
Övrigt: OBS! INSTENSIVKURS TVÅ GÅNGER I VECKAN, MÅNDAG OCH ONSDAG. Deras åldersgräns har inget att göra med att det på något sätt är en ”barnförbjuden” träningsform. Ni tränar barfota och du bör ha på dig hotpants och en sporttopp under dina vanliga träningskläder.


Besök gärna länkarna nedan (externa länkar öppnas i ett nytt fönster/flik).
UDC.se | Kommande kurser & läger | Kommande event inom dans

Bild: Michael Zittel

Datum

31 maj 2021 - 23 jun 2021
Ongoing...

Tid

18:00 - 19:10

Kostnad

1 590kr

Mer info

Läs mer

Platser

Uppsala Danscenter
Vaksalagatan 12

Arrangör

Uppsala Danscenter
Telefon
018-123567
E-post
info@udc.se
Webbplats
http://udc.se

Pin It on Pinterest

Share This