Home Events - Barn i Uppsala Kulturernas Karneval!

Kulturernas Karneval!

Kulturernas Karneval är ett stort kulturmöte och en varm folkfest som innefattar ett dundrande karnevalståg och en 2-dagars festival fylld av konserter, dansföreställningar, workshops, teater, en omfattande mat- och hantverksmarknad och barnaktiviteter. Karnevalen har ägt rum sedan 2009 och har sedan dess blivit ett av Uppsalas största evenemang och är en varmt uppskattad tradition i Uppsalas kulturliv. Det är fri entré till festivalen som under årens lopp har gett tusentals besökare härliga kulturupplevelser och nya intryck.

Lite historia om Kulturernas Karneval

Inspirationen till Kulturernas Karneval kommer bland annat från Karneval der Kulturen i Berlin och från Karnevalen i Olinda/Recife i östra Brasilien. Tanken föddes att skapa ett liknande evenemang för de kulturföreningar som finns i Uppsala stad och län och som annars inte får chansen att visa upp sig för den stora allmänheten. I Uppsala ordnades Kulturernas Karneval för första gången den 16 maj 2009. Karnevalen blev mycket uppskattad av såväl publik som deltagare. I och med detta lades en grund för en årligt återkommande folkfest i Uppsala. En karneval som uttrycksform står för stolthet över det egna uttrycket, men också över att skapa något tillsammans och delta i ett större sammanhang.

 

Förtydligande: 30 juli, 2022 är vi inte i Engelska parken. Men det blir Karnevalståg längs gågatan och presentationer kl.14.00-17.00 på Forumtorget. Välkomna!!

Datum

2022 jul 30
Expired!

Tid

14:00 - 17:00

Mer information

Läs mer

Pin It on Pinterest

Share This