Home Events - Barn i Uppsala Kojbygge och grillning

Kojbygge och grillning

Kojbygge och grillning

Tid: 6 april 09.30–12.30

Plats: Skogen nära Dalkarlskärrets  parkeringsplats. Vägen till kojplatsen markeras med skyltar och slingband.

Anmälan: Drop-in, ingen föranmälan krävs

Kostnad: Gratis (men ta med egen korv med bröd eller annat att grilla om ni vill ha).
För vem: Alla är välkomna! Vi kommer att röra oss i skogsterräng.

Med cykel: Cykla längs Vårdsätravägen söderut från Uppsala stad och ta av åt höger (västerut) vid Lurbo bro. Följ sedan landsvägen och tag vänster mot Uppsala Näs kyrka. Efter att du passerat kyrkan tar du höger (söderut) mot Vreta och håller sedan höger mot Hammarskog, så passerar du Dalkarlskärret efter ca 1 km.

Med buss: Regionsbuss 107. Närmaste busshållplats heter Vreta västra. Härifrån är det cirka 1 kilometers promenad fram till Dalkarlskärret. Följ först Vretavägen norrut och sväng därefter vänster där det står skyltat mot Hammarskog.

Denna dag, när våren förhoppningsvis har börjat få lite fart, ger vi oss ut i skogen för att bygga kojor och för den som vill, ordna enkel mat över lägerelden. Naturskolan har med snören, sågar, knivar, presenningar och annat som behövs för kojbygge. Vi ser också till att ha samlat en rejäl hög av sly och ris som kan användas till att bygga kojorna, samt det som behövs för att göra upp eld i skogen. För den som vill, visar vi på några vanliga sätt att bygga upp en stadig koja, där ni kan välja att bygga av bara naturmaterial, eller ta hjälp av presenningar.

När er koja är byggd, finns material på plats så att ni kan göra upp eld och grilla korv, pinnbröd eller annat intill. Naturskolan håller med deg till pinnbröd, halster, ketchup och senap samt ordnar varm saft och kaffe. Personal från Naturskolan finns förstås på plats för att hjälpa till med kojbygge eller att göra upp eld om det behövs.

Pin It on Pinterest

Share This