Home Events - Barn i Uppsala Familjeföreställning med dockan Ludde B

Familjeföreställning med dockan Ludde B

Konsert för alla åldrar!

Medverkande
Andreas Hanson, dirigent
Ayla Kabaca, presentatör
Klas Backman, Ludde B
Markus Kvint, piano

Föreställningslängd
Ca 50 minuter

Lär känna Beethovens fantastiska musik
Följ med dockan Ludde B in i Ludwig van Beethovens fantastiska musikvärld. Med humor och fantasi presenteras flera av Beethovens mest kända stycken. En konsert med härlig musik för alla åldrar med Andreas Hanson som leder Uppsala Kammarorkester och presentatören Ayla Kabaca.

I den här humoristiska och underhållande familjekonserten med den självcentrerade dockan Ludde B i centrum får vi en introduktion till Beethovens musik. Och får samtidigt veta vad en dirigent gör, vad en kompositör sysslar med och vad en pianokonsert är. Barnen får också sjunga med i Beethovens nionde symfoni, EU:s ”nationalsång”, musik som det visar sig att barnen har en relation till.

Ayla Kabaca, känd från SVT
Bakom föreställningen står Klas Backman, musiklärare, låtskrivare och musikproducent, pedagogutbildad på Musikhögskolan i Stockholm, och Ayla Kabaca, välkänd från bland annat Barnens allsång på Skansen och som programledare i SVT. Med på scenen finns också pianisten och skådespelaren Markus Kvint.

Samarbete med Stockholms Konserthus
Denna familjekonsert är framtagen i samarbete med Stockholms Konserthus, och den blev mycket uppskattad vid premiären i Stockholm.

Tidigare familjekonserter med Uppsala Kammarorkester
Uppsala Kammarorkester har tidigare genomfört uppskattade familjekonserter, senast ”Ester letar orkester” samt ”Peter och vargen”. Än en gång presenteras här en konsert för alla åldrar!

Uppsala Kammarorkester är länets professionella orkester, av många bedömare ansedd som en av de främsta orkestrarna i Sverige. Konsertmästare är Nils-Erik Sparf , Klara Hellgren och Brusk Zanganeh. Från hösten 2019 är den engelsk-amerikanske dirigenten Rebecca Miller orkesterns chefdirigent. Uppsala Kammarorkester ger i Uppsala Konsert & Kongress en uppskattad abonnemangsserie, som emellanåt spelas in av Sveriges Radio. Orkestern bjuder regelbundet in skolklasser till studiebesök, och öppna repetitioner för allmänheten vid ett par tillfällen per spelår.

Läs mer om Uppsala Kammarorkester här.

Kulturkompis
Den här konserten ingår i projektet Kulturkompis som arrangeras av Studieförbundet Bilda.
Boka plats genom att mejla din förfrågan till biljettkassa@ukk.se. Ange vilken konsert ni önskar gå på, hur många platser, samt i vilket namn bokningen ska göras.

OBS! Begränsat antalet platser. Platserna är reserverade när biljettkassan har bekräftat bokningen. Biljetterna hämtas ut i biljettkassan av den person som mejlat. Alla biljetter måste hämtas ut i Uppsala Konsert & Kongress biljettkassa mot uppvisande av Kulturkompiskort senast 20 minuter före konsertstart.

Läs mer om Kulturkompis här.

Datum: lördag 26 mars
Tid: 13.00-13.50
Plats: UKK
Ålder: alla åldrar
Pris: 150 kr, erbjudande: Gå 4 betala för 3.
Arrangör: musik i uppland
Anmälan: köp biljett här


Fotograf: Peter Hagström

Datum

2022 mar 26
Expired!

Tid

13:00 - 13:50

Kostnad

150kr

Mer information

Läs mer

Platser

Uppsala Konsert & Kongress (UKK)
Vaksala torg 1, 753 31 Uppsala
Opening Hour
Tisdag –Fredag 10.00 –14.00, för evenemang se hemsidan.
Webbplats
https://www.ukk.se/
Kategori

Arrangör

Musik i Uppland
Telefon
018-17 19 20
E-post
info@musikiuppland.se
Webbplats
https://www.musikiuppland.se/

Stiftelsen Musik i Uppland är en regional musikorganisation i Uppsala med Region Uppsala som huvudman. Vår verksamhetsidé är att ge invånare i Uppsala län musikupplevelser med levande musik av högsta kvalitet. Det gör vi med anställda musiker och ett stort antal frilansande grupper och musiker.

Pin It on Pinterest

Share This