Home Events - Barn i Uppsala BIOBLITZ LINNÉ I HAMMARSKOG

BIOBLITZ LINNÉ I HAMMARSKOG

NÄR? 21 maj 2022 – 22 maj 2022, 12-12
ARRANGÖR? Biotopia
VAR? Naturskolan Hammarskog

Välkomna att fira in den biologiska mångfaldens dag med oss! Ni firar med en hejdundrande bioblitz full av naturupplevelser och artletande.

En bioblitz är ett artrace i ett givet område under en bestämd tid, ofta 24 timmar. Bioblitzen vänder sig till allmänheten med syftet att väcka intresse för den biologiska mångfalden. Forskare och andra experter letar arter tillsammans med alla som vill vara med.

Biotopias årliga bioblitz för att uppmärksamma den biologiska mångfaldens dag har de namnat Bioblitz Linné eftersom konceptet bioblitz är i sann Linneansk anda. Alla arter ni hittar rapporterar de in till Artportalen, men det är inte det faktiska antalet arter som är det viktiga utan att ni tittar på en väldigt massa biologisk mångfald tillsammans och att ni skapar upplevelser som kan bidra till fortsatt engagemang.

Biotopia samarbetar med Naturskolan, Artdatabanken, olika naturföreningar och engagerade privatpersoner som håller i aktiviteter. Programmet är inte helt spikat än men de uppdaterar så snart de vet. Ringmärkning, nattlys, håva småkryp i vatten, borra små insektshotell, botanikvandring, småkrypssafari, svampvandring och en hel del annat.

Har du eller din naturförening förslag på aktiviteter som du/ni vill vara med och arrangera?! Hör av er till maria.brandt2@uppsala.se eller daniel.schrire@uppsala.se !

Datum

2022 maj 21
Expired!

Mer information

Läs mer

Etiketter

Barn,
Hela familjen

Arrangör

Biotopia
Telefon
018-727 63 70
E-post
biotopia@uppsala.se
Webbplats
https://biotopia.nu/

Pin It on Pinterest

Share This