Home Events - Barn i Uppsala Besök Lilla Kvarn på Upplandsmuseet

Besök Lilla Kvarn på Upplandsmuseet

Välkommen till Lilla Kvarn, Upplandsmuseets utställning för barn i åldern 0–6 år. Nu med biljettbokning och tidspass för att säkerställa kvaliteten i besöksupplevelsen och arbetsmiljön.

 

Välkommen tillbaka på barnens villkor!

Utställningen är öppen fredagar, lördagar, söndagar och skollov.

Boka din entrébiljett till ett tidspass på 45 minuter. För  information om hur du gör samt fler tider och dagar, se Upplandsmuseets sida här.

Insläpp sker fredag – söndag kl 12:30, 13:30, 15:00.

 

En skattkammare för yngre barn

Lilla Kvarn är en riktig skattkammare för lek och fantasi som är anpassad  till yngre barn. Utställningen är inspirerad av historiska uppländska miljöer som en brukssmedja, en gammaldags handelsbod och ett 1800-talskök från en bondemiljö. Lek bland katterna på Åsgränd och klättra i husen. Namnet Lilla Kvarn anspelar på att museet ligger i den gamla Akademikvarnen.

Upplandsmuseet hoppas att denna uppfinningsrika barnutställning ska bli Uppsalabarnens favoritställe, där de vill leka och upptäcka tillsammans med sitt vuxna sällskap.

Konstnärerna Sven Nordqvist och Leif Högström har skapat en fantasifull utställning där det finns mycket att utforska och leka i för museets yngsta besökare.

På museer är det ofta känsliga originalföremål och utställningar för vuxna, då är det inte alltid lätt att ha med de yngsta barnen. I Lilla Kvarn går allt att ta på och leka med och när man tittar in genom fönstren kan man upptäcka vad som händer inne i husen.

Datum

2023 maj 28
Expired!

Mer information

Läs mer

Etiketter

Barn,
Föräldrar

Platser

Upplandsmuseet
S:t Eriks torg 10, 753 10 Uppsala

Arrangör

Upplandsmuseet
Telefon
018-16 91 00
E-post
info@upplandsmuseet.se
Webbplats
https://www.upplandsmuseet.se/

Pin It on Pinterest

Share This