Tipsa oss om roliga aktiviteter och evenemang!

Uppsala Parkrun – löpning för alla hösten 2019

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Uppsala Parkrun – löpning för alla hösten 2019

lördag 30 november, 2019 @ 09:30

|Återkommande Evenemang (Se alla)
Lördagar kl 9.30, hela året 2019
Gratis
Uppsala Parkrun (dekorativ bild)

Uppsala Parkrun – löpning för alla 2019

Varje lördag under hela 2019 kan du som är barn, förälder eller ungdom springa, jogga eller gå tillsammans med andra i en 5-kilometers bana i stadsmiljö med Uppsala Parkrun. Det går till och med bra, du som är småbarnsförälder, att ta med barnvagnen!

Allt du behöver göra är att registrera dig som löpare innan man springer sitt första Parkrun, vilket du kan göra i länken nedan. Där får du en streckkod som du behöver skriva ut och ta med dig till varje Parkrun som du springer. Streckkoden är till för om du vill ha en registrerad tid som läggs upp på deras hemsida.

Plats: Stadsträdgården
Datum: Varje lördag, hela året
Tid: 9:30
Pris: Gratis, med registrering
Registrering: Parkrun registrering
Rekommenderad ålder: Från 7 år och uppåt, barn yngre än 11 år måste ha målsman som springer med barnet


Om Parkrun

Parkrun är ett event som arrangeras i 20 länder runtom i världen där människor samlas varje lördagsmorgon för att springa 5 kilometer. I dagsläget är det 5 miljoner registrerade personer och över 200 000 människor som springer veckovis.

Parkrun bildades av Paul Sinton-Hewitt CBE i Storbritannien. Det första eventet som hölls var den 2 oktober 2004 i Bushy Park i London. Då var det tretton stycken som deltog i löpningen. Det skulle ta nära två år innan det skulle sprida sig utanför Bushy Park och sedan dess har det spridit sig som en löpeld. Det första Parkrun som höll till i Sverige var den 27 augusti 2016 i Hagaparken i Stockholm.


Banan: 
Detta är en platt och snabb envarvsbana med start och mål vid den välkända statyn av Pelle Svanslös i Stadsträdgården. Banan går söderut längs Fyrisån i cirka 2400 meter och svänger sedan av för att göra en slinga som så småningom leder tillbaka till Stadsträdgården.

Efter springturen är du även välkommen på fika hos Konditori Fågelsången. Observera att eventet kan ställas in om det är dålig väderlek. Då blir du meddelad senast kvällen innan.


Besök gärna länkarna nedan (externa länkar öppnas i ny flik):
Kommande utomhusaktiviteter Barn i Uppsala | Parkruns hemsida

Bild: Pixabay

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *