Tipsa oss om roliga aktiviteter och evenemang!

Tänketankar med Hanna och Axel | UKK (5-9 år)

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Tänketankar med Hanna och Axel | UKK (5-9 år)

lördag 15 februari @ 13:00 - 13:40

105kr – 155kr
Hanna och Axel (dekorativ bild)

Tänketankar med Hanna och Axel | UKK (5-9 år)

Hanna Östergren och Axel Sjöberg samtalar och spelar musik om saker en kan tänka på, som kanske är svåra att förstå, eller bara lite spännande, eller lite läskigt, eller härligt? Några av de ämnen som avhandlas är till exempel var färg kommer ifrån och om färgerna tillhör någon? Och ord. Ord är konstiga. De finns i luften en liten stund men kan kännas jättelänge i kroppen efteråt. Både snälla och dumma ord. Andra saker en kan tänka på är ju var tankar kommer ifrån? Hur kan en veta vad en ska tänka på?

En annan sak är det här med att va kär i någon. Eller flera? Ska en göra som havet, och våga, våga berätta att en känner sig lite kär i någon? Sen finns det såklart massa andra saker att tänka på också. Tid – hur kan den kännas snabb och långsam fast den bara går i samma fart hela tiden? Mörkräddhet och självräddhet går också att tänka på. Varmt svängigt och finurligt för barn 5-9 år.

Datum: Lördagen den 15 februari 2020
Tid: 13:00
Längd: Cirka 40 minuter
Plats: Uppsala Konsert & Kongress
Ålder: 5-9 år
Pris:

Ordinarie: 155 kr (inklusive serviceavgift)
Barn/Student: 105 kr (inklusive serviceavgift)
Musikens Hus Vänner: 105 kr (inklusive serviceavgift)

Biljett: Klicka här vid köp av biljett
Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress


Om Hanna och Axel

Hanna och Axel är musiker med lång erfarenhet som verkat i många olika sammanhang. Hanna har spelat psychrock med bandet Hills runt om i världen och nu spelar hon trummor i Träd, Gräs och Stenar och ska dessutom släppa en soloskiva. Axel har bland annat spelat trummor i grammisbelönade rockbandet Graveyard och turnerat runt i världen med dom i tio år. Ibland skriver han låtar åt andra och fortsätter att spela trummor i alla möjliga olika konstellationer. Tillsammans har Hanna och Axel tidigare också gjort en serie radioprogram åt UR. Musikens Atomer heter den (finns på UR play) och handlar om hur allt i musik är uppbyggt av små delar som tillsammans blir större saker. I programmet spelar de upp klassiska låtar, berättar om den sociala kontext de skapades i och gör sedan en ny version av den aktuella låten, för att visa att en kan sätta ihop de olika byggstenarna i musik på olika sätt.


Om UKK

UKK är ett levande allkonsthus och mötesplats, beläget mitt i en snabbt växande storstad där kreativitet, kultur, forskning och företagande frodas.
Uppsala Konsert & Kongress har sedan invigningen 2007 etablerat sig som en av Nordens mest omtalade, uppskattade och framgångsrika mötesplatser. Uppsala Konsert & Kongress presenterar ett utbud som präglas av mångfald, angelägenhet och hög kvalitet. Sedan UKK slog upp dörrarna i september 2007 har huset presenterat över 2000 kulturevenemang, arrangerat över 5000 möten och haft dryga fem miljoner besökare!


Besök gärna länkarna nedan (externa länkar öppnas i ett nytt fönster/flik).
Samtal om musik på Uppsala Konsert och Kongress | Kommande event på Sportlovet | Läs mer: Varför har vi sportlov i Sverige?

Bild: Uppsala Konsert & Kongress

Plats

Uppsala Konsert & Kongress
Vaksala Torg 1
Uppsala, 75331 Sverige
Telefon:
018-727 90 00

Arrangör

Uppsala Konsert & Kongress
Telefon:
018-727 90 00
Webbplats:
www.ukk.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *