Tipsa oss om roliga aktiviteter och evenemang!

Lego – bygg, skapa och lär – Fyrisgården

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Lego – bygg, skapa och lär – Fyrisgården

onsdag 16 september @ 17:00 - 18:30

|Återkommande Evenemang (Se alla)
12 onsdagar från den 9 september till den 18 november
900 kr
Lego - bygg, skapa och lär - Fyrisgården (dekorativ bild)

Lego – bygg, skapa och lär – Fyrisgården

Utveckla ditt legobyggande under ledning av legoexpert från Swebrick

Tycker du om att bygga lego? Kom med i Fyrisgårdens legogrupp för att träffa likasinnade och utveckla ditt legobyggande! Ledare: legoexperten Daniel Eggens, medlem i föreningen Swebrick.

Legogruppen riktar sig till alla legobyggare från tio år och uppåt. Under ledning av Daniel får du lära dig nya tekniker och att planera ditt byggande.

Datum: Onsdagar från den 2 september till den 25 november 2020
Tid: 17.00-18.30
Antal tillfällen: 12
Plats: Fyrisgården, en trappa upp
Ålder: Alla som gillar lego 10 år+
Pris: 900 kr plus medlemsavgift inklusive olycksfallsförsäkring (årsavgift 100 kr per person eller 150 kr per familj).
Biljett/Anmälan: Anmälan sker via formulär eller kontakta Fyrisgården på telefon: 018-23 87 44 alternativt e-post: exp@fyrisgarden.se
Medlemskap krävs: Ja

Allmänna kursvillkor hittar du här: kursvillkor Lego – bygg, skapa och lär

 


Swebrick

Swebrick är en registrerad svensk “Lego user Group” (Lego-användargrupp) med ett forum, såväl som en ideell förening för vuxna LEGO-entusiaster. Bland medlemmarna finns både Legosamlare, Legobyggare och Legohandlare i alla åldrar från 18 år och uppåt.

Föreningens syfte är att ha kul med LEGO tillsammans, främst (men inte enbart) genom att upprätthålla ett aktivt forum på swebrick.se, arrangera träffar och delta i olika LEGO-relaterade evenemang.

I föreningens stadgar står det: “Föreningens syfte är att främja LEGO-hobbyn i Sverige bland vuxna. Detta sker genom forumverksamhet, träffar och medverkan i evenemang med LEGO som gemensam nämnare. Föreningen skall också verka för att sprida kunskap och information om LEGO-byggande och LEGO-entusiaster.”

Swebrick är fristående från företaget Lego, The Lego Group.


Fyrisgården

Fyrisgården är Uppsalas hemgård och en av Sveriges kvarvarande tio hemgårdar. Sedan 1941 har Fyrisgården funnits på olika platser runt om i Uppsala och är nu belägen intill Fyrisån i Svartbäcken.

Varje vecka erbjuds fritidsaktiviteter för såväl ung som äldre. Camp Fyrisgården erbjuder fritids- och kulturaktiviteter varje vardag och riktar sig till personer med funktionsnedsättning. Fyrisgården har tolv anställda och sju personer inom daglig verksamhet.

Varje termin hålls flertalet kurser i form av studiecirklar inom bland annat teater, dans, skapande och idrott, där alla ska ha en möjlighet att utöva och utveckla sina intressen utifrån sina egna förutsättningar.

Fyrisgården vill vara en mötesplats för alla, och anordnar utöver aktiviteter och kurser även flera årligt återkommande evenemang som Broloppis, lunchföreläsningar, ett sommarläger för personer med funktionsnedsättning, Skördefest i Fyrisgårdens stadsodling och en årlig Julbasar.

Uppsalas invånare erbjuds även att använda Fyrisgården för att utveckla sina egna mötesplatser. Intressegrupper samlas varje vecka i huset och medlemmar får hyra lokaler till ett förmånligt pris. Exempelvis hyr Sverigefinnarnas språk- och kulturförening Rusukki varje vecka lokaler av Fyrisgården.

Medlemsantalet uppgick till cirka 750 år 2019.

 


Besök gärna länkarna nedan (externa länkar öppnas i ett nytt fönster/flik).
Fyrisgården | Swebrick | Kommande inom Skapande och Kreativitet | Kommande inom Kunskap och Lärande

Foto: Davide Mauro (CC BY-SA 4.0)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *