Tipsa oss om roliga aktiviteter och evenemang!

Konflikt – Inxi & Sasha + Frekvens | UKK

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Konflikt – Inxi & Sasha + Frekvens | UKK

lördag 9 november, 2019 @ 16:00 - 17:05

108kr – 140kr
Frekvens (dekorativ bild)

Konflikt – Inxi & Sasha + Frekvens | UKK

Två legender inom battlescenen sammandrabbar i en fight sporrad av battle och kung fu. Därefter följer koreografi av “Frekvens” med ett samtida jazzdansstycke med kraft, struktur och precision.

Efter att ha studerat mängder av kung fu-filmer, reste Inxi och Sasha till Hongkong för att ta lärdom av mästarna själva. Hiphopen, poppingen och en mångårig erfarenhet av battles hade de redan i bagaget, nu var det den sydkinesiska kung fu-stilen Wing Chun som skulle finslipas.

Det gemensamma med kung fu och battles är målmedvetenhet, skicklighet och att ständigt sträva efter att bli bättre. Att möta en motståndare som ska besegras utan våld. Det är ur denna inspiration som verket Konflikt skapats – en våldsförebyggande duett och kroppslig konversation där deltagarna svarar på varandras impulser och skapar eklektisk friktion på dansgolvet. Battle är en uppgörelse eller tävling mellan två dansare eller två crews i syfte att avgöra vem som är bäst.

Datum: Lördagen den 9 November 2019
Tid: 16:00
Plats: Uppsala Konsert & Kongress
Ålder: Ej angivet
Pris:

Ordinarie: 140 kr (inklusive serviceavgift)
Studerande:  108  (inklusive serviceavgift)
I biljettpriser ingår entré till både Konflikt och Frekvens.

Arrangör: Uppsala Konsert & Kongress i samarbete med Kultur och Bildning, Region Uppsala.

 


Program

16.00-16.30 Inxi & Sasha
16.30-16.45 paus
16.45-17.05 Frekvens

Om Ida ”Inxi” Holmlund

Ida ”Inxi” Holmlund är dansare, koreograf och danslärare. Hon började sin danskarriär 2009 på Svenska Teatern i Helsingfors och året efter blev hon topp fem i den finska tv-versionen av danstävlingen ”So you think you can dance”.Inxi är känd inom vogue- och ballroom-scenen och som medlem i vogue-huset Prodigy har hon deltagit både i modetidningen Vogues arrangemang och Balmain × H&M:s modevisning i New York. Hon dömer och deltar i dansbattles och har vunnit battles som Womens Vogue på Latex Ball i New York (2015 och 2017) och Juste Debout i Paris.

Om Alexandr ”Sashadilla” Antochvili

Alexandr ”Sashadilla” Antochvili har varit delaktig i den svenska hip-hop scenen i över 10 år. Med en grund i musikalitet och hög teknisk förmåga har han en nyfikenhet för rörelse och annorlunda inspirationskällor som berikar hans uttryckssätt. Sasha utvecklade sina streetdans-kunskaper på Broadway Dance Center i New York 2009. Bland de battletitlar han vunnit i hiphop kan nämnas Hyper Week (Italien), Urban Moves (Norge) samt Hiphop Revolution, Solo Kingz och Battle Bad i Sverige.

Om Frekvens

Koreografen Erika Ranhagen har tillsammans med åtta dansare från Uppsala Dansakademis jazzlinjeprogram arbetat fram stycket som visas i anslutning till föreställningen med Inxi & Sasha.

Koreografen Erika Ranhagen har tillsammans med åtta dansare från Uppsala Dansakademis jazzlinjeprogram arbetat fram stycket ”Frekvens”. Ledord i arbetet har varit struktur och systematik, där dansarna rör sig utifrån de gemensamma reglerna. För att få ett flöde behöver varje moment i systemet slutföras innan nästa kan påbörjas. Kropparnas rörelser blir olika stämmor som harmoniserar med varandra.

Koreografen utforskar vad i form, linjer och puls som skapar harmoni, och även arbeta med interferens – rörelsernas möjlighet att förstärka eller släcka ut varandra.

 


Besök gärna länkarna nedan (externa länkar öppnas i ett nytt fönster/flik).
Battle på Uppsala Konsert & Kongress  | Kommande event inom dans

Foto: Jose Figeroa

Plats

Uppsala Konsert & Kongress
Vaksala Torg 1
Uppsala, 75331 Sverige
Telefon:
018-727 90 00

Arrangörer

Uppsala Konsert & Kongress
Region Uppsala
Kultur och bildning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *