Tipsa oss om roliga aktiviteter och evenemang!

Alla får slöjda – Fyrisgården

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Alla får slöjda – Fyrisgården

onsdag 16 september @ 16:30 - 17:30

|Återkommande Evenemang (Se alla)
Onsdagar under 12 tillfällen start 9 september
900 kr
Alla får slöjda (dekorativ bild)

Alla får slöjda – Fyrisgården

Alla får slöjda är en grupp för barn 8-12 år med funktionsnedsättning, eller som är i extra behov av stöd.

Här får du till exempel snickra, sy, måla och tälja.

Det är en personligt anpassad verksamhet för barn som behöver mindre grupper och mer stöd. Två handledare finns på plats och möter dig gärna en och en om du vill, innan du börjar i gruppen.

Efter tolv tillfällen ges möjlighet att fortsätta i någon av de vanliga grupperna som går under namnet ”Trägnagarna” eller i en mindre grupp.

Alla får slöjda betyder slöjd med stöd i liten grupp.

Datum: Onsdagar från den 2 september till den 25 november 2020
Tid: 16.30-17.30
Antal tillfällen: 12
Plats: Fyrisgården
Ålder: 8-12 år
Pris: 900 kr plus medlemsavgift inklusive olycksfallsförsäkring (årsavgift 100 kr per person eller 150 kr per familj).
Biljett/Anmälan: Anmälan sker via formulär
Medlemskap krävs: Ja

Observera: Om deltagaren inte trivs i gruppen, eller om aktiviteten inte passar deltagaren, kan man kostnadsfritt hoppa av kursen under de tre första tillfällena och få avgiften återbetald.

Allmänna kursvillkor hittar du här: kursvillkor Fyrisgården

 


Fyrisgården

Fyrisgården är Uppsalas hemgård och en av Sveriges kvarvarande tio hemgårdar. Sedan 1941 har Fyrisgården funnits på olika platser runt om i Uppsala och är nu belägen intill Fyrisån i Svartbäcken.

Varje vecka erbjuds fritidsaktiviteter för såväl ung som äldre. Camp Fyrisgården erbjuder fritids- och kulturaktiviteter varje vardag och riktar sig till personer med funktionsnedsättning. Fyrisgården har tolv anställda och sju personer inom daglig verksamhet.

Varje termin hålls flertalet kurser i form av studiecirklar inom bland annat teater, dans, skapande och idrott, där alla ska ha en möjlighet att utöva och utveckla sina intressen utifrån sina egna förutsättningar.

Fyrisgården vill vara en mötesplats för alla, och anordnar utöver aktiviteter och kurser även flera årligt återkommande evenemang som Broloppis, lunchföreläsningar, ett sommarläger för personer med funktionsnedsättning, Skördefest i Fyrisgårdens stadsodling och en årlig Julbasar.

Uppsalas invånare erbjuds även att använda Fyrisgården för att utveckla sina egna mötesplatser. Intressegrupper samlas varje vecka i huset och medlemmar får hyra lokaler till ett förmånligt pris. Exempelvis hyr Sverigefinnarnas språk- och kulturförening Rusukki varje vecka lokaler av Fyrisgården.

Medlemsantalet uppgick till cirka 750 år 2019.

 


Besök gärna länkarna nedan (externa länkar öppnas i ett nytt fönster/flik).
Fyrisgården | Kommande event om/för dig med Funktionsvariationer |Kommande inom Skapande och KreativitetKommande inom Kunskap och Lärande

Foto: Markus Spiske

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *