Tipsa oss om roliga aktiviteter och evenemang!
 • Slider Image
 • Slider Image
 • Slider Image
 • Slider Image
 • Slider Image
 • Slider Image
 • Slider Image
 • Slider Image
 • Slider Image
 • Slider Image
 • Slider Image
 • Slider Image
 • Slider Image
 • Slider Image

Fjällnorabadet » Uppsala Kommun

NaturbadFjällnorabadet

Fjällnorabadet är ett naturbad beläget vid sjön Trehörningen, i Fjällnora. Det är ett stort, lättillgängligt bad med sandstrand och stora gräsytor.

Badet erbjuder bland annat bryggor, flytbrygga, hopptorn, kiosk och servering. Vid badet finns omklädningshytter med dusch och tillgänglighetsanpassad toalett (RWC). Bastu och badtunna finns att hyra. I området finns flera grillplatser och bord där du kan äta medhavd matsäck.

Parkering finns cirka 500 meter från badet och från närmsta busshållplats är det cirka 500 meters promenad. 

Fjällnora friluftsområde

Badet ligger i Fjällnora Friluftsområde som erbjuder en mängd aktiviteter. 

På lantgården bredvid parkeringsplatsen kan du se gårdens tama djur. Stanna gärna till en stund och hälsa på djuren. På gården bor kor, hästar, får, höns, grisar, kaniner och getter. Ute i det vilda kan du få syn på rådjur, älg, hare och grävling.

I Fjällnora kan du följa flera tydligt markerade vandrings­leder. De flesta lederna startar vid parkerings­platsen och är mellan 3 och 5,3 km långa.

Vill du ta dig ut på sjön kan du hyra en mängd farkoster i friluftsgårdens reception såsom roddbåt, kanot (kanadensare), stand up paddleboard, trampbåt och motordriven flotte. Flytväst finna att låna i samband med hyra. Det finns även pontoner till kanot för personer med funktionsnedsättning. Du som är under 18 år behöver ha med dig en vuxen när du hyr.

Det finns även möjlighet att campa och fiska vid Fjällnora friluftsområde.

Lek och äventyr

Äventyrsbanan i Fjällnora är en av Sveriges största höghöjdsbanor med hängbroar och linbanor som går högt upp bland trädtopparna. Äventyrsbanan ligger i närheten av friluftsgården.

Vid friluftsgården ligger även en naturlekplats med roliga och fantasifulla djur i trä, gungor och klätterställningar. Naturlekplatsen passar både för mindre och större barn. 

Tillgänglighet

Badplatsen är försedd med en tillgänglighetsanpassad ramp med räcken och brygga och tillgänglighetsanpassade toalett (RWC) finns. Handikapparkeringen ligger 50 meter från serveringen och 200 meter från badet. Vill du ge dig ut på vattnet finns pontoner till kanot för personer med funktionsnedsättning och motordriven flotte för rullstolar att hyra. Du kan även hyra badstol och för vinteraktiviteter finns iskälke, skridskostöd och spark att hyra.

Lennakatten

Varför inte ta Lennakatten ut till badet? Med Lennakattens familjerabatt får en betalande vuxen utan kostnad medföra upp till 2 barn 7-15 år gamla. Från stationen i Selknä kan du sedan byta till veteranbuss till badet eller varför inte ta med er cyklarna på tåget och cykla till badet? Cyklar, liksom hundar, tas med kostnadsfritt på Lennakattens tåg.

Fler bad i Fjällnora Friluftsområde

I Fjällnora Friluftsområde finns även Fjällnora naturistbad, ett naturistbad där man får bada naken, och Fjällnora hundbad, ett bad där hunden får svalka sig. 

Fakta om badplatsen

Typ av bad: Naturbad
Toalett:
Brygga:

Badstege:

Omklädningsrum:

Parkeringsplats:

Bänkar:

Lekplats:

Grillplats:

Kiosk/kafé:

EU-bad:

Övrigt:
Äventyrsbana, naturlekplats, djur och vandringsleder. Flertalet farkoster för att ta sig ut på vattnet finns att hyra.

Tillgänglighet

♿️ Handikapptoalett:
♿️ Rullstolsramp ut i vattnet:
♿️ Parkeringsplats:
♿️ Ledarhund får medtas:
♿️ Övrigt: Pontoner till kanot för personer med funktionsnedsättning och motordriven flotte för rullstolar finns att hyra. Du kan även hyra badstol och för vinteraktiviteter finns iskälke, skridskostöd och spark att hyra.


= Ja    = Nej    = Framgår ej

Faktadelen om baden använder emoji. Våra emojis är försedda med en titel för dig som använder skärmläsare och med en etikett för dig som har svårt att urskilja emojis. För muspekaren över emojin för att se dess etikett eller peka på emojin om du använder touchskärm. 

- Badförhållanden -

Väderprognos, kvalitet på vatten och badtemperatur för Fjällnorabadet hittar du hos 
Havs och Vattenmyndigheten » Fjällnorabadet
(länken öppnas i ett nytt fönster/flik)

- Hitta hit -

Med bil: Väg 282 mot/från Almunge. Sväng av mot Fjällnora friluftsområde.

Med buss: Linje 810 - hållplats Fjällnora friluftsområde. Därefter gång i cirka 500 meter. Linje 809 - hållplats Fjällnora vägskäl. Därefter gång cirka 3 kilometer.

Med tåg (sommar): Lennakatten - station Selknä. Byte till veteranbuss mot Fjällnora - hållplats Fjällnora friluftsområde. Därefter gång i cirka 500 meter.

- Länkar -

Besök gärna länkarna nedan (externa länkar öppnas i ett nytt fönster/flik).
← Tillbaka till Badkartans förstasida | UL.se | Uppsala Kommun | Upplandsstiftelsen | Folder med karta över området | Lennakatten | Äventyrsbanan » Go Adventure

Information från Uppsala Kommuns hemsida, Upplandsstiftelsens hemsida och Lennakattens hemsida. 
Foto: Josefine Liljeborg
Denna sida uppdaterades senast: 2019-07-30

Vad tycker du om Fjällnorabadet?

Berätta för andra vad du tycker om detta bad med en kommentar nedan!

Obs! Alla kommentarer modereras och det kan ta lite tid innan just din kommentar finns synlig på sidan.

 

- Fler bad i Uppsala Kommun -

Berätta om det här!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *